esmaspäev, 16. juuli 2007

Granola

Viimase aja lemmik hommikusöökide osas. Maakeeli öeldes on tegemist röstitud müslilaadse toiduga. Antud kogusest jätkub nädalaks (6 portsjonit, aga iga päev ju ka sama toitu ei taha). Süüa sobib piimaga, jogurtiga. Lisada võib värskeid marju.
Retsept on pärit "Kaalulangetaja kokaraamatust".

KOOSTISAINED:
115g (1 tass) peenestatud kaerahelbeid
115g (1 tass) jämedaid kaerahelbeid(kasutasin 5-vilja pudru helbeid)
50 g (1/2 tassi) päevalilleseemneid
25 g (2 spl) seesamiseemneid
50 g (1/2 tassi) röstitud sarapuupähkleid (küpsetasin veidi puhtal
teflonpannil)
25 g jämedalt hakitud mandleid
50 ml (1/4 tassi) päevalilleõli
50 ml (1/4 tassi ) vedelat mett
50 g (1/2 tassi) rosinaid
50 g (1/2 tassi) suhkruga kuivatatud jõhvikaid
Lisasin ka kuivatatud ananassi, mis ei kuulu retsepti.

Valmistamine:
Kuumuta praeahi 140°-ni. Sega kausis kaerahelbed, seemned ja pähklid. Soojenda kastrulis/pannil õli ja mett, kuni segu on vedel, tõsta pliidilt ära. Lisa kaerahelbesegu ja sega hoolikalt. Laota segu küpsetuspaberile. Küpseta kaerahelbe-meesegu umbes 50 minutit, kuni see on krõbe. Sega aeg-ajalt. Tõsta ahjust välja ja lisa rosinad ning jõhvikad.
Lase jahtuda ja säilita õhukindlas anumas.
Head isu!

Kommentaare ei ole: