esmaspäev, 16. juuli 2007

Kihiline martsipani-õunakook

Maitsev ja mahlane. Hapud mahlased õunad on parim valik! Tänu martsipanile püsib kook sama maitsvana mitu päeva.

Koogile:
150 g martsipani
4 muna
2 dl suhkrut
4 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
3 tl vanillsuhkrut
1,2 dl piima
70 g sulatatud võid
4-5 suurt õuna

Serveerimisel:
tuhksuhkrut
vaniljejäätist või vahukoort

Määri 24-26 cm lahtikäiv vorm võiga ja raputa üle riivsaiaga. Pudista martsipanimass köögikombaini, lisa ükshaaval munad ja vahusta ühtlaseks. Lisa suhkur. Sega jahu küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga, sega jahusegusegu köögikombanis munasegu hulka. Lisa ka piim ja sulatatud või. Lõika kooritud õunad viiludeks ja laota kolmandik neist vormi põhja. Vala peale kolmandik taignast. Laota 2. kiht õunu ja nende peale vala 2. osa taignast. Lao peale viimane osa õuntest ja ülemiseks kihiks on viimane osa taignast. Küpseta 200° juures 40-45 minutit. Sõelu pooljahtunud koogile tuhksuhkrut. Serveeri kas poolsoojalt või külmalt. Vanillijäätisega väga maitsev! Ise pole ma vahukooresõber, aga ka see sobib serveerimisel lisandiks (originaalretsept "Pere ja Kodu" retseptilisast väidab nii:).

Kommentaare ei ole: