esmaspäev, 16. juuli 2007

Tiramisukook


Meie peres on kaks "tiramisuhullu" poega...Mis mul muud üle jääb, kui katsetada... ja mulle meeldib "kokata", mis seal salata...Siin ta on! Esimene pisut vesise naeratusega küll...teine aga juba parem. Algse retsepti sain siit.
PÕHI:
2 muna
1/4 dl suhkrut
0,5 dl kartulijahu
1/4 dl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks kanget magusat piimakohvi

TÄIDIS:
100 g mascarponet
1/4 dl suhkrut
1 muna
1dl vahukoort (mina kasutasin vanillimaitselist vahustatavat Light pudingit)
2 lehte zelatiini (kasutasin 4 lehte)
1/4 dl Amarettot
1 spl kakaod
Lisaks ääristamiseks küpsiseid(savoiardisid/boudoirse, mis iganes nime alt neid leiab).

Valmistamine: Vahusta munad ja suhkur, lisa kuivained. Küpseta 225° juures 7-8 minutit. Lase põhi jahtuda. Vooderda (eelistatult lahtikäiv) vorm toidukilega ja aseta jahtunud põhi vormi. Immuta see piimakohviga (ca 150 ml). Lõika küpsised pooleks ja vooderda vormi serv tihedalt nendega.Pane zelatiin külma vette ligunema. Vahusta koor(vaniljepuding). Eralda munakollane ja -valge. Vahusta munavalge. Seejärel vahusta kollane koos suhkruga, lisa sina juurde mascarpone.
Võta zelatiin veest välja ja sulata see kuumas Amarettos. Lisa kollase-suhkru-mascarpone segule koor(vaniljepuding) ja munavalge, ning kakao. Sega veidi segu zelatiini hulka ja seejärel kogu zelatiinisegu täidisele. Sega ja vala segu vormi. Hoia üleöö külmkapis. Serveerides raputa peale kakaod. Antud koogile tegin kahekordse koguse täidist.Head isu!

Kommentaare ei ole: