esmaspäev, 16. juuli 2007

Rabarberikook banaaniga (KJ)


12 tüki jaoks (2 puntkti tk):

350 g rabarberit
150 g suhkrut
(või KJ-le 75 g suhkrut + suhkruasendajat)
1 väike banaan
2 muna
1 pakk vaniljesuhkrut
100 g lahjat kohupiima
1 (töötlemata) sidruni riivitud koor ja mahl
200 g täisterajahu
50 g mannat
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl taimeõli
1 tl tuhksuhkrut

VALMISTAMINE:
Soojenda ahi 180°-ni. Lõika rabarberid tükkideks. Sega see vähese suhkruga, jäta seisma.
Püreeri banaan. Sega munad ülejäänu suhkruga, lisa banaan, vanillsuhkur, kohupiim, sidrunikoor ja -mahl. Sega täisterajahu 40 g manna ja küpsetuspulbriga. Raputa jahusegu kohupiima-muna segu peale ja sega need omavahel.
Tee koogivorm (26 cm läbimõõduga) õliga kokku, raputa sinna peale järelejäänud manna. Vala tainas koogivormi ja jaga sinna peale rabarber. Suru rabarber kergelt taigna sisse. Küpseta kooki ca 40 minutit ahju keskosas. Kui kook valmis, puista peale tuhksuhkur.
Head isu!

Kommentaare ei ole: