esmaspäev, 16. juuli 2007

Kohupiimakook (kuivatatud) ploomidega

Kook, mis pole veel kordagi ebaõnnestunud! Tegemist KJ retseptiga (2,5 punkti 1/12 koogist), kuid minu meelest piisavalt magusust ka mitte jälgijaile. KJ retsepti teeb sellest 0% kohupiima ja piima kasutamine ning suhteliselt vähese rasvainega põhi. Pildil oleval koogil on kasutatud 1,5 x kõiki koguseid (koogivorm suurem veidi ja magusaarmastajaid ka piisavalt :)) Retsept originaalis on KJ ajakirja flaamikeelses väljaandes.

TAIGNALE:
100 g jahu
1/2 pakki küpsetuspulbrit (ca 1 tl)
2 tl suhkrut
65 g kohupiima
2 spl piima
1 1/2 spl taimeõli + 1/2 tl vormi määrimiseks

TÄIDIS:
225 g kohupiima
4 spl piima
30 g suhkrut
1 pakk vaniljesuhkrut (10 g)
1 muna
12 kuivatatud ploomi (kivita)
6 tl pruuni suhkrut (võib ka vähem)

Soojenda ahi 190°-ni. Sega jahu, küpsetuspulber ja suhkur omavahel. Lisa kohupiim, piim, õli ja sega läbi kas mikseri või käega. Suru tainas koogivormi (24-26 cm läbimõõt) põhjale ja pisut ka seintele. Tee kahvliga augud taignasse.

Täidise jaoks: sega kohupiim, piim, suhkur, vaniljesuhkur ja muna omavahel hästi läbi. Vala segu taignale ja aja ühtlaselt laiali. . Laota peale 12 ploomi (kui väga kuivad ploomid, peaks enne veidi leotama - nt. õunamahlas...minul siin müüakse vaakumpakendis pehmeid ploome...). Küpseta ca 20-25 minutit ahju keskel. Siis puista peale pruun suhkur(fariinsuhkur) ja pane kook ahju, kuni suhkur on sulanud. Lase pisut jahtuda enne lahtilõikamist. Head isu!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Taignaainete hulgas pole üldse jahu???